標題: PSP行貨都要小心~! [打印本頁]

作者: 月。星夜Φ    時間: 2005-10-2 20:55     標題: PSP行貨都要小心~!

自sony向香港出行貨到今天~

依然有機迷比人換了"水貨"

1)行貨用白盒放的

2)要睇下張 Memory Stick 卡係 Sony PSP 32MB,
如果係sony/SanDisk,上面無"PSP"3個字,你就要小心

3)機身號:
     xx-xxxxxxxx-xxxxxxx-PSP1006/xx-xxxxxxxx-xxxxxxx-PSP1007

1006-1007先係行貨機號,假如你個部係1000-1002,100%係水貨

4)就算比你見到係行貨都要小心"二手"

最好自己開機,新機一開就要set時間,日子

睇下機身有無花,無就OK

5)死點:有人問點睇"死點"

有Memory cand就入幾張"色圖"入去

最好:紅,黃,白,灰,黑

無Memory cand又點......

開PSP→設定(Settings)→About PSP→入去有個黑色圖面

有無"未飽滿"白點/紅點   有先叫佢換無就買得

6)試game~~

一定要試,我都係買行貨

去sony待理買機,叫佢試game

佢用"抓monkey"果隻試,入game都成5分鐘

之後叫佢用第2部,結果用15-25秒就得

佢話第1部有問題,你話係唔係要試game~!!

==========================
有唔明就問~我可以比D買行機ga貼士你~!!
作者: 小岡    時間: 2005-10-17 23:48

thx~~
作者: soiuh00    時間: 2005-10-27 19:57

我個fd比人昆左...
   水貸變行貸...........>.<
作者: victor    時間: 2006-1-9 18:13

thx@@@@@
作者: niamhandsome    時間: 2006-1-27 16:17

where u buy it??
作者: chuman1029    時間: 2006-3-23 21:44

thx!
huw much is psp in hongkong now?
作者: 月。星夜Φ    時間: 2006-3-23 23:18

大約1300-1500喇
作者: alexandy    時間: 2006-4-1 17:24     標題: How much is the games?

How much is the games?
作者: oscar31393    時間: 2006-5-13 22:56

如果我買Sony PSP Memory Stick 1GB,幾多錢同埋點分真假???
作者: cow132465798    時間: 2006-5-14 13:18

gggggggggggggggg
作者: cow132465798    時間: 2006-5-14 13:18

ggggggggggggggg
作者: 傻仔雄    時間: 2006-5-14 18:54

唔該曬~我想去co-co嘉年華買....--0

[ Last edited by towaihung on 2006-5-14 at 18:55 ]
作者: fish0737    時間: 2006-5-28 17:36

多謝提醒wo~
作者: my5566123    時間: 2006-5-31 12:35

謝謝警告
作者: 我望雲    時間: 2006-6-11 22:04

ok...thx....:057:
作者: danielleung    時間: 2006-6-20 16:54     標題: 買Sony PSP點分真假

買Sony PSP點分真假
作者: SSSHSJ    時間: 2006-6-23 15:38

不错DDDDDDD~~~~~~~~~~~
作者: Ronald    時間: 2006-6-30 20:00

整多D關於psp既野la
作者: vincentlam528    時間: 2006-7-4 08:33

哦~~~~~
作者: cccc123    時間: 2006-8-13 18:55

cccccccccccccccccccccccc
作者: zhao    時間: 2006-9-9 21:06

買Memory Stick 卡一定要超小心,因為現時有太多假卡如果唔識好容易俾個的無良老板騙.我知有間舖的老板將假卡當真卡,當你知系假卡去換.佢又叫你加錢先同你換,但係個張唔係行卡而係水卡..........以下係個間舖的地址~~土瓜灣馬頭圍道442-448號德信商場地下4號舖~華景遊戲店!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!記住買卡時要小心!!!!!!
作者: sayhochai    時間: 2006-9-22 18:12

買Memory Stick 卡一定要超小心,因為現時有太多假卡如果唔識好容易俾個的無良老板騙.我知有間舖的老板將假卡當真卡,當你知系假卡去換.佢又叫你加錢先同你換,但係個張唔係行卡而係水卡..........以下係個間舖的地址~~土瓜灣馬頭圍道442-448號德信商場地下4號舖~華景遊戲店!記住買卡時要小心
作者: beebee123    時間: 2007-1-23 18:01     標題: *誠 意 回 收 各 類 遊 戲 機* (不論新舊好壞幾花幾舊都得)

*誠 意 回 收 各 類 遊 戲 機* (不論新舊好壞幾花幾舊都得)

誠意回收各類遊戲機
(不論新舊好壞幾花幾舊都得)

ndsl,
psp,
nds,
ps2,ps1,
gbasp,gba,
gbc,gbm,
xbox360,xbox

新舊好壞幾花都收
以上機款全部任何colour都得

有意回收者請留pm,電話號碼,
^^ thz

可於任何地點 or mtr 交收咖 ~

作者: kY_Tam    時間: 2007-4-27 21:13

我個部係水貨,買個陣都知~
不過買左番黎,一有升級就會即升~無玩過老反,我都無咩game會玩~
咁點解我要買水貨?
..........因為我買個陣香港仲未有行貨,買左幾年都未壞~:050:

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0