標題: 試下打比自己會∼∼點? [打印本頁]

作者: ★小星★    時間: 2005-6-28 21:31     標題: 試下打比自己會∼∼點?

> > > > 照理上是打不通的~~

> > > > 但如果是打得通的話~~

> > > > 你就要小心,

> > > > 因為你可能命不久矣了...

> > > > 我有一個關於這傳聞的故事~

> > > > 不知大家有沒有興趣聽聽呢?

> > > > 事源係咁既~

> > > > 我有個fd有晚大約11:00 ,佢一時貪玩

> > > > 用自己屋企電話打返比自己,

> > > > 第一次佢係打唔通ga~

> > > > 佢又好衰唔衰去打第二次啦~

> > > > 點知真係比佢打通左~

> > > > 佢話佢聽到呢好空洞聲,

> > > > 好似係山洞咁,又有呢水滴聲;

> > > > 佢好驚,收左線~

> > > > 第二日佢同我講返呢件事,

> > > > 我唔係太信,

> > > > 因為我即日都有返屋企試過,

> > > > 但都係唔得~~

> > > > 第三日我返到學校見到我個fd面都白哂~

> > > > 成個人唔同哂,

> > > > 我問佢咩事,

> > > > 佢唔肯講,

> > > > 直至大約lunch時佢同我講,

> > > > 佢話尋晚有個女仔打比佢~

> > > > 問佢做咩打比佢,

> > > > 我個fd就問佢係邊個~

> > > > 個個人就話係我係fd個名~~

> > > > 即係佢自己~

> > > > 聽下聽下佢認得個背景情況~

> > > > 一個空洞。既聲音,

> > > > 佢好驚,即刻收左線...

> > > > 我個朋友就好驚la~

> > > > 係問我點~

> > > > 我就安慰佢可能有人玩電話之ma~

> > > > 但我睇佢個樣就唔多似講大話,

> > > > 安慰左一論之後佢就返左屋企,

> > > > 我話有咩事就立即打比我,

> > > > 佢應承左我~

> > > > 到到個晚,

> > > > 佢震哂咁打比我,

> > > > 話個個人要囉佢條命,

> > > > 佢係咁哭~~話唔知點算,

> > > > 個晚佢真係好驚,

> > > > 第二日佢冇返學,

> > > > 我打比佢,佢話佢自己病左,

> > > > 我放左學就即刻上去搵佢,

> > > > 因為佢屋企人返左大陸~

> > > > 所以我上去佢屋企陪佢,

> > > > 我問佢個tel幾時打來~

> > > > 佢話兩晚都係大約11:00鐘到~

> > > > 到到個晚大約11:00,

> > > > 個電話真係有響,

> > > > 我個fd 即刻縮埋一面,

> > > > 係咁叫我聽,我梗係唔想聽啦~

> > > > 因為個時我都好驚,

> > > > 但也好想知係真的係假~

> > > > 咪去聽~

> > > > 我拎起個電話,

> > > > 我個時真係成個呆左,

> > > > 因為真係一個山洞。既地方

> > > > 我喂左一聲之後,

> > > > 有回音~

> > > > 我想收線個時,

> > > > 突然有把聲話,

> > > > 「你..做咩..咁多.事?」

> > > > 有多回音,

> > > > 真係好好好恐怖!!

> > > > 但我認出,個把聲係我個FD~

> > > > 之後我即刻收線,

> > > > 我個fd問我點~

> > > > 我差d咸左出來~

> > > > 我同佢講返,

> > > > 我地兩個唔知點~

> > > > 係咁係到喊~~~~~~

> > > > 我同我個fd唔敢留係間屋到,

> > > > 我同佢落左樓下間seven 留到天光~~

> > > > 之後我打比我個boy fd

> > > > 佢識呢人識神打,

> > > > 無耐我boy fd 帶左佢幾個fd 來~

> > > > 佢有個fd 大約30幾歲~~~

> > > > 其餘既都係二兩幾~

> > > > 我同佢地上返我個fd 屋企~

> > > > 我個fd 死都唔肯入去~

> > > > 佢好驚~

> > > > 個個男人話~隻野好猛~

> > > > 佢驚佢自己都搞唔掂~

> > > > 冇耐入左去後~

> > > > 個個人指住個電話話,

> > > > 隻野係呢到上來,

> > > > 我即刻心都寒埋~

> > > > 因為由頭到尾我都冇講過成件事係點.....個個神打。既fd囉左對木快子夾著佢中指

> > > > 又用黃布蒙著佢對眼,

> > > > 佢叫我兩個人入room~

> > > > 我同我boy fd 同佢兩個fd入左room~

> > > > 個個30幾歲既人話~

> > > > 你地聽到咩聲都唔好出來~~

> > > > 就算係地震都唔好出來~

> > > > 過得今晚就冇事~

> > > > 如果唔係就係咁先~

> > > > 佢再三吩咐唔好再來~

> > > > 除非係天光~

> > > > 我地當然唔敢啦~

> > > > 因為真係好驚

> > > > 大約到左11:00 鐘,

> > > > 我個fd突然成身震哂~面都青埋,

> > > > 唔知講呢咩野話~

> > > > 佢彈起身~

> > > > 想衝出去廳~~

> > > > 我地即刻按住佢~

> > > > 我同我我boy fd 加埋佢2個fd 合力都按佢唔住~

> > > > 出面又好嘈~

> > > > 好似打緊仗咁~

> > > > 真係唔知咩聲

> > > > 好好好恐怖~~

> > > > 好似好多人咁~~~

> > > > 我地用床單紮住佢~~

> > > > 佢真係變得好恐怖,

> > > > 成個樣都唔同哂~

> > > > 係咁大叫~~

> > > > 係門底條gap 中可以見到出面有好強既綠光~

> > > > 但一時就變紅光~~

> > > > 個時真係好嘈~

> > > > 完全唔知發生咩事~~

> > > > 搞到大約二點幾~

> > > > 真係成間room都係咁震~~

> > > > 而個window 係咁比人"kokck"

> > > > 我同我boy fd 嚇到傻咁制~~

> > > > 個兩個fd都唔識講野~

> > > > 即係識係到震~~

> > > > 間room 好凍~

> > > > 好似得10度左右~~(個時係夏天)

> > > > 等到4 點鐘~~~左右

> > > > 跟住聽到出面boom一聲~好大聲

> > > > 之後出面就淨哂~~

> > > > 我個fd 暈 左~

> > > > 但仲未天光~

> > > > 我地唔敢出去~

> > > > 到左5 點 左右~

> > > > 開始光,~~~~

> > > > 我地都係唔敢出去~~

> > > > 但聽到個個中年男士叫我地~

> > > > 你地可以出來了~

> > > > 出到去~

> > > > 個廳好亂

> > > > 真係好似地震完來咁~

> > > > 最恐怖就係咁電話碎哂~~~

> > > > 成地都係~~

> > > > 個個男人話~

> > > > 冇事ga喇~

> > > > 幫你搞掂左~ga喇~

> > > > 你叫你個fd飲埋呢碗野就冇事~

> > > > 我問佢究竟係咩事~

> > > > 佢話你最好唔好知~

> > > > 如果唔係我都驚你接受唔到~

> > > > 但我之後知道係唔只一隻野~

> > > > 係有超個20隻!!!!!!!!

> > > > 其他野都唔夠追問lu~~~~~~~~

> > > > 之後我同我個fd 大病左一場~

> > > > 成個星期

> > > > 之後就冇事lu~~~

> > > >

> > > > 呢件事千真萬確~

> > > > 大家可以唔信~~

> > > > 有膽的就11:00係自己屋企打返比自己~~~

> > > > 不過最好唔好試~~

> > > > 有咩事就唔包~~~
作者: BRiAN♀    時間: 2005-6-28 21:32

好耐之前都係有人講過啦!!!!
你個 fd ???
哈哈 ?
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-6-29 08:23

細佬豬,e個post過啦^^”
不如你post果個18禁出黎比大家睇下丫∼
ccc....
作者: ★小星★    時間: 2005-6-29 10:09

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-6-29 08:23 AM:
細佬豬,e個post過啦^^”
不如你post果個18禁出黎比大家睇下丫∼
ccc....

o shit!
叫我postd18野...........
嚇死人都唔知咩乂事-.-
d頭係爆出黎

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0