標題: [轉貼]原來男仔暗戀女仔係有得睇 [打印本頁]

作者: 雷達    時間: 2005-6-21 11:18     標題: [轉貼]原來男仔暗戀女仔係有得睇

1.扮Cool又鬥嘴

專登在你面前扮Cool,對你不瞅不睬,或時常和你頂嘴、鬥嘴,但是間中又會在你面前和其他女仔玩得好開心。有這種表現的男人大多無膽示愛,所以愛做些小動作來引起你注意,如果你想知道他是否真心喜歡你,只要在他面前和其他男仔玩,看他有何反應,便會一清二楚!

2.唏噓訴舊情

每次和你見面時,總表現得心事重重,經常向你細訴他的深情往事,為自己塑造出一副滄桑的形象。如果姊妹你為他布滿傷痕的往事而動容的話,他便差不多成功了!但這些喜歡扮可憐的男人,大多沒甚麼男子氣概可言!

3.突然扮純情

明知他平時說話粗聲粗氣,又滿口粗言穢語,但面對你時卻變得無比溫柔,斯文有禮,這麼大轉變,肯定有景轟!男人總覺得女人是喜歡斯文敦厚的情人,所以他對你真的有意,一定會在你面前表現得好斯文,不過追到手又是另一回事!

4.喜好學到足

刻意投你所好,無論你說喜歡甚麼,他都會給你一句:「我都係喎!」總之他的生活習慣和喜好都會和你十分相似。其實,他這樣做是想和你拉近距離,希望給你親切的感覺,到約你去街時,都可以多幾個藉口!

5.收風問情報

他會周圍收風問有關你的往事,或者有人不經意提起你,他就會借頭借路走過去聽一聽。通常這種情況,多發生在兩個人不太相熟的時候,男人覺得「知己知彼」,知多些關於你的事,可以幫助他準備如何去追求你!

6.偶遇扮有緣
最近你上下班及吃午飯時,都會發現他的蹤影,而且次數愈來愈多,你開始懷疑這是巧合還是緣分?事實上,這可能是他刻意安排,扮偶遇是男追女慣用的招數,希望令女方心如鹿撞,開始留意他這個男人
作者: Shun    時間: 2005-6-21 16:01

多謝分享 !!
作者: 星藍    時間: 2005-6-21 16:13

好多係呢種~
1.扮Cool又鬥嘴

專登在你面前扮Cool,對你不瞅不睬,或時常和你頂嘴、鬥嘴,但是間中又會在你面前和其他女仔玩得好開心。有這種表現的男人大多無膽示愛,所以愛做些小動作來引起你注意,如果你想知道他是否真心喜歡你,只要在他面前和其他男仔玩,看他有何反應,便會一清二楚!
作者: TING062384    時間: 2005-7-6 13:48

多謝分享!!謝謝!!
作者: tsepaklim    時間: 2005-7-20 20:45

thx you ~
作者: nicki    時間: 2005-7-20 23:07

=))
作者: 霧    時間: 2005-7-21 11:42

係咁女仔暗戀男仔呢?
作者: ~bevis...重生版    時間: 2005-7-28 17:38

QUOTE:
Originally posted by at 2005-7-21 11:42 AM:
係咁女仔暗戀男仔呢?

係囉~?
作者: 霧    時間: 2005-7-31 19:29

有冇人名以答到我
作者: kuko╭*    時間: 2005-10-23 22:39

我個班坐我前面果個男仔係咁~

3.突然扮純情

明知他平時說話粗聲粗氣,又滿口粗言穢語,但面對你時卻變得無比溫柔,斯文有禮,這麼大轉變,肯定有景轟!男人總覺得女人是喜歡斯文敦厚的情人,所以他對你真的有意,一定會在你面前表現得好斯文,不過追到手又是另一回事!
作者: 小云子    時間: 2005-10-23 23:19

有小小吾似=.=我而+都暗戀緊個.有d都無=.=
作者: 阿晴    時間: 2006-3-24 02:51

2.唏噓訴舊情

每次和你見面時,總表現得心事重重,經常向你細訴他的深情往事,為自己塑造出一副滄桑的形象。如果姊妹你為他布滿傷痕的往事而動容的話,他便差不多成功了!但這些喜歡扮可憐的男人,大多沒甚麼男子氣概可言!

3.突然扮純情

4.喜好學到足

刻意投你所好,無論你說喜歡甚麼,他都會給你一句:「我都係喎!」總之他的生活習慣和喜好都會和你十分相似。其實,他這樣做是想和你拉近距離,希望給你親切的感覺,到約你去街時,都可以多幾個藉口!

:021::021::021::021::021::021::021::021:
作者: debbychui    時間: 2006-4-7 23:23

thx...
作者: Samantha烈女    時間: 2006-4-8 17:22

雷達呀,,,

我想問下你,,,

其實個個係咪你呢架??

卡卡AoAAoA
作者: yung愛細so    時間: 2006-4-17 11:37

QUOTE:
Originally posted by at 2005-7-21 11:42:
係咁女仔暗戀男仔呢?

女仔....都係差唔多架咋...
~扮晒惡....其實係想對你溫柔....等你發現佢對你係與眾不同
:013:~
~無端端會問人關於你ge野......
:024:
~好可憐ge樣子...想你安慰下佢
~接近你ge活動都會去
~跟蹤你...你去邊佢跟到邊....

其實男女做ge野都係差唔多架咋!~
我自己都有做過
作者: eggegg    時間: 2006-4-24 00:02

好岩好岩呢~^^
作者: purplekawaii    時間: 2006-4-28 00:08

3.突然扮純情
明知他平時說話粗聲粗氣,又滿口粗言穢語,但面對你時卻變得無比溫柔,斯文有禮,這麼大轉變,肯定有景轟!男人總覺得女人是喜歡斯文敦厚的情人,所以他對你真的有意,一定會在你面前表現得好斯文,不過追到手又是另一回事

之前有個FD係咁WOR
作者: 姬兒    時間: 2006-4-29 00:47

let's see
作者: 詩絲    時間: 2006-5-7 20:43

thank
作者: wendya    時間: 2006-5-8 15:56

重有呀~d男仔會同你講佢一陣去邊或者話食完飯munch搵你~
都應該係嫁^^
作者: xto    時間: 2006-5-9 03:49

:013:有幾個左啦
作者: yochan    時間: 2006-5-21 21:18

wat about if the boy is not chinese? is it different?
作者: symphonic_rain    時間: 2006-5-22 17:48

哇 ! 好多謝你嘅分享 ! 啱啱發現 ... 有個男仔有以上其中一項 ....

6.偶遇扮有緣
最近你上下班及吃午飯時,都會發現他的蹤影,而且次數愈來愈多,你開始懷疑這是巧合還是緣分?事實上,這可能是他刻意安排,扮偶遇是男追女慣用的招數,希望令女方心如鹿撞,開始留意他這個男人
作者: 傻仔雄    時間: 2006-5-22 18:06

5.收風問情報

他會周圍收風問有關你的往事,或者有人不經意提起你,他就會借頭借路走過去聽一聽。通常這種情況,多發生在兩個人不太相熟的時候,男人覺得「知己知彼」,知多些關於你的事,可以幫助他準備如何去追求你!
我係依種....
作者: ★☆安☆★    時間: 2006-5-27 12:05     標題:

我都知la~!!

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0