標題: 何謂愛* [打印本頁]

作者: BB``    時間: 2005-5-22 12:22     標題: 何謂愛*

我『呷醋』••是因為••我愛你"!
我『生氣』••是因為••在乎你"!
我『發呆』••是因為••太想你"!
我『哭泣』••是因為••不想沒有你"!
因為愛你,而試著改變我的性格!
因為愛你,讓我學習了很多道理!
因為愛你,讓我變得長大了許多!
因為愛你,讓我每天都很開心a!
因為愛你,讓我忘記不愉快的事!
因為愛你,讓我自己也變成熟多!
so,沒有你,我真的不知怎算
作者: 超級仔zeg.    時間: 2005-5-22 17:54

-.-好聽
作者:  牙陵,    時間: 2005-5-22 18:39

....””””

好呀∼∼講到好似你自己咁..
作者: Shun    時間: 2005-5-24 22:51

世上最煩的就是愛情 ,我也不懂何為愛,也不想知道答案 
多謝分享
作者: roy3338    時間: 2005-5-30 19:56

愛是無定義

而且  愛有好多種:
有  母愛    只有從母親上得到!
     父愛    只有從父親上得到!
     友愛    只有從朋友上得到!
     戀愛    只有從"心"上得到!
     相愛    只有從愛人身上得到!

而  相愛  是最難得到
很多人 認為自己同愛人
以經相愛  結果  係錯!
相愛不是一朝  一夕 就知!
就連我自己  都是數月前 才令會到!!
相愛  心中一定要有  
相信  和  忍/耐性  !!
希望大家吸收到喇!
作者: 雀BirD    時間: 2005-5-31 12:38

世上又有邊個可以為"愛"下定義??
每個人g睇法唔同...係唔同時間又有唔同...對唔同人又有唔同...
你唯一可以做ge就係每段感情,無論親情友情愛情....都盡心盡力去付出...
唔好比自己後悔...同埋...諗清楚自己需要d乜...又可以比到對方d乜...

可能唔係咁岩聽啦...

希望大家都可以搵到屬於自己ge"愛"啦...
作者: roy3338    時間: 2005-6-1 20:21

QUOTE:
Originally posted by 雀BirD at 2005-5-31 12:38:
世上又有邊個可以為"愛"下定義??
每個人g睇法唔同...係唔同時間又有唔同...對唔同人又有唔同...
你唯一可以做ge就係每段感情,無論親情友情愛情....都盡心盡力去付出...
唔好比自己後悔...同埋...諗清 ...

唔同意   呢句 !   
"同埋...諗清楚自己需要d乜...又可以比到對方d乜..."
愛一個人  只要係真心  以經算係比左一個需要比對方
真心  係每段愛o既根源!!
作者: TING062384    時間: 2005-6-13 14:05

[center][center]我『呷醋』••是因為••我愛你"!
我『生氣』••是因為••在乎你"!
我『發呆』••是因為••太想你"!
我『哭泣』••是因為••不想沒有你"!
我很喜歡,很好聽。謝謝分享。[/center][/center]
:057::057::057::057::057:
作者: 45678    時間: 2005-6-19 21:42

Thx~
作者: 星藍    時間: 2005-6-21 16:16

QUOTE:
Originally posted by roy3338 at 2005-5-30 07:56 PM:
愛是無定義

而且  愛有好多種:
有  母愛    只有從母親上得到!
     父愛    只有從父親上得到!
     友愛    只有從朋友上得到!
     戀愛    只有從"心"上得到!
     相愛    只有從愛人身上 ...

同意~

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0