標題: 超速避免抄牌既方法(你敢唔敢用??) [打印本頁]

作者: 雀BirD    時間: 2005-4-22 21:46     標題: 超速避免抄牌既方法(你敢唔敢用??)

警員︰唔該,熄匙,車牌,身份證。
司機︰無車牌,上次醉酒駕駛給捉到,牌都沒有了。
警員︰這是你的車嗎?
司機︰不是,偷來的。
警員︰你偷來的?
司機︰不錯,不過剛才放鎗到手襪箱時好像看到裡面有一些書信,應該可以查到車主是誰。
警員︰手襪箱裡有支鎗?
司機︰是呀,我開鎗殺完我老婆後就放在那裡,沒有再拿過出來。

警員︰你還殺了你老婆?
司機︰對呀,她就在車尾箱裡。
警員慌忙退後兩步,大聲吆喝︰「咪郁,舉手。」司機正猶豫咪郁又怎舉手之際,警員已經即時呼台向總部要求增援。其時剛巧有一部巡邏車在附近,大批警員立刻趕到,一名幫辦走出來控制場面。

幫辦︰咪郁!
司機︰甚麼事呀?SIR,我有車牌呀。
幫辦(接過車牌)︰這部車是你的嗎?
司機︰是呀,我才剛剛買的。
幫辦︰手襪箱裡是不是有一支手鎗?
司機︰我昨天才拿到車,箱裡甚麼也沒有。
幫辦︰你不是殺了你老婆嗎?麻煩你打開個車尾箱給我看。
司機(打開車尾箱)︰當然不是啦,我現在便去接我老婆下班。
幫辦︰喂!搞甚麼?剛才我伙計話你無車牌,偷車,開鎗殺了你老婆,還把屍體放在行李箱裡。
司機︰黐線,他傻的呀!他一定還跟你說我超速啦。

司機係你,你會點?
你敢唔敢用?
作者: リン    時間: 2005-4-23 00:06

QUOTE:
Originally posted by 雀BirD at 2005-4-22 09:46 PM:
警員︰唔該,熄匙,車牌,身份證。
司機︰無車牌,上次醉酒駕駛給捉到,牌都沒有了。
警員︰這是你的車嗎?
司機︰不是,偷來的。
警員︰你偷來的?
司機︰不錯,不過剛才放鎗到手襪箱時好像看到裡面有 ...

搞到到大件事...仲慘過被人抄牌阻時間 =.=
作者: 波子    時間: 2005-4-23 02:27

俾我都唔會咁講..= =
作者: Shun    時間: 2005-4-24 18:43

咁咪仲阻時間 =.= 條友條都白痴既
作者: 古田    時間: 2005-4-28 10:41

QUOTE:
Originally posted by Shun at 2005-4-24 18:43:
咁咪仲阻時間 =.= 條友條都白痴既

但係可以唔洗罰$同減分喎~
作者: 泉    時間: 2005-4-28 18:54

咁都得,玩哂啦=.='
作者: 超級仔zeg.    時間: 2005-4-29 09:08

咪係囉 唔洗減分WO
作者: 零零八三    時間: 2005-4-29 19:32

咁個第一黎現場既差佬呢==?

[ Last edited by 零零八三 on 2005-4-29 at 19:33 ]

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0