標題: 黑洞....鬼屋 [打印本頁]

作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-16 13:09     標題: 黑洞....鬼屋

唔知有冇人聽過大圍既佛教黃允畋中學呢?
未聽過的唔緊要的......

本人以前係讀呢間學校嫁,上一次post過學校有鬼....(得我同2個fd睇到同聽到嫁喳)
之後今次想講黑洞.....
我呢間學校附近有一條村,就咁睇落去,同普通圍村冇咩分別....但其實...果到係有一個黑洞的~還有一間鬼屋的!!!
果陣我有一班fd,成日都好鍾意lunch周圍去玩,搞下破壞,有一次,佢地聽到果條村既人講,大馬路邊果到係間鬼屋,長期冇人住,入邊黑媽媽的,成日晚上都聽到d怪腥,跟住我d fd聽到之後,佢地好好奇,就攀左入去.....佢地本來想入去好奇一下....點知...唔知邊到走左個男人出黎,但係入邊黑媽媽咁,連燈都冇一棧....果個男人仲叫我d fd快d走,呢間係好猛既鬼屋...之後,我d fd走左,就冇見過呢個男人啦.......

我呢班fd緊係唔會咁易就放棄搵一d新奇野啦~佢地跟住就走去搵黑洞,上邊係一個類似教堂既地方,好令嫁,我阿爸果陣渣的士都上過去,不過果陣係夜晚,通常上左去既人,好難落返黎,同埋到半夜,有時會聽到d鬼叫咁既腥...好恐怖......呢個黑洞係一個死過日本仔既地方(詳細資料不多講,費事你地有茱d人會好奇上去睇下)....但係唔知點解,每次我d fd上親去,都好快天黑,佢地只係行左一半路,就已經天累咁滯,果陣只不過係1點幾,差唔多2點....
跟住,我d fd就返學校叫埋班女仔一齊上去啦(果陣佢地都有叫過我去,但係我冇去),聽住果到d人講,d人一入左去,就出唔返黎,原因有2....第1個係佢地迷路,因為果到冇街燈,第2係可以佢地唔小心....跌左落去,跟住無故失蹤.....大家唔好好奇上去睇下呀= =||都好danger下嫁......

p.s.我聽我阿爸講,果到已經變左做一間教堂...但係...入邊係一個人都冇......
作者: 柯仔    時間: 2005-4-16 16:11

你有冇見到隻鬼=.=
作者: *雅蒂斯*    時間: 2005-4-16 21:55

你冇去到?
咁你班FD冇事嘛@@"
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-17 12:45

我班fd冇事呀,因為佢地行到一半.....就比果條村d人趕返出黎啦....
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-17 12:47

QUOTE:
Originally posted by 柯仔 at 2005-4-16 04:11 PM:
你有冇見到隻鬼=.=

鬼e樣野....我成日都見嫁啦.....

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0