標題: 達哥,原來你都幾出名 [打印本頁]

作者: 無劍刀客    時間: 2008-10-31 12:35     標題: 達哥,原來你都幾出名

但點解好似比人起左底咁既?

http://hk.wrs.yahoo.com/_ylt=A3xsaM22igpJQDgAP9Ozygt.;_ylu=X3oDMTE4c2dvcjhyBHNlYwNzcgRwb3MDNwRjb2xvA2hrX2ludGwEdnRpZANoazAwNzRfODk-/SIG=1317b6o3v/EXP=1225514038/**http%3A//www.hkwebhostingforum.com/bbs/redirect.php%3Ftid=12871%26goto=lastpost

歷史題等阿力屎答你啦

TL前身係hkinfoweb..再前身係雷達網存,
初初係一個叫雷達部屋o既網, 2005年左右由雷生創立
後來論壇興起, 佢就整左雷達部屋論壇
佢係以錄電台節目( 尤其是商台節目), 而聞名於論壇界~

後其畢業後任職於大型連鎖便利店, 其間亦不斷努力發屋其無牌經營網存,於不同論壇中發pm廣告,  由無br網存, 直至夠18歲後正式申請br, 正名為hkinfoweb, 中文名就唔記得喇, 有興趣可以睇下google仲有無cache...

hkinfoweb年代, 最為人所津津樂道o既係聲稱全東南亞最先使用唔知咩cpu的公司...
他亦有沙煲兄弟, 什麼01網存, 關係甚密切...

隨後轉職於大型金融公司, 傳聞於此賺取第一桶金, hkinfoweb亦易名為TLhosting,發跡後曾於網上揚然跟聲名狼藉行家鬥多錢, 但亦不忙照顧弱勢社群, 打正服務窮人之旗號繼續用心經營其網存事業. 於四川大地震中更充份流露其慈善之心.

有人猜測其名字為雷達譯名的第一個字母反轉LriTat , 亦有人猜測為吊你網存.

最近流傳TL 可能代表太龍Thai Lung .....而較早前TLHosting宣佈被多次攻擊而賣客給太龍網存, 跟江湖傳聞似乎不謀而合....

而太龍網存前身為hkyml...

有錯漏, 請多多包涵, 或請各位補充一下, thanks.

作者: scorpiofai    時間: 2008-10-31 15:23

吊你網存 TL ~~~好好既創意 隨後轉職於大型金融公司......姐係做貴金屬果間 我覺得同太龍拉唔上關係...... 上半段部份真.......

第一桶金唔知係幾多呢

有請雷達解答

作者: 86    時間: 2008-10-31 17:53

真唔真先~

雷達係以錄電台節目( 尤其是商台節目), 而聞名於論壇界~!!

作者: 夜影    時間: 2008-10-31 17:54

原來雷生已經聞名於論壇界喇喎~~仲要比人起埋低..好野
作者: 烽少    時間: 2008-10-31 19:36

四川大地震中更充份流露其慈善之心.

咩叫吊你網存?

作者: 雷達    時間: 2008-10-31 20:06

哦~~個陣自己公司有事比搞事既人起底
作者: 雷達    時間: 2008-10-31 20:09

QUOTE:
原帖由 scorpiofai 於 2008-10-31 15:23 發表

吊你網存 TL ~~~好好既創意 隨後轉職於大型金融公司......姐係做貴金屬果間 我覺得同太龍拉唔 ...

你又信咩?

賺到錢我一早發左啦

作者: scorpiofai    時間: 2008-10-31 20:22

QUOTE:
原帖由 雷達 於 2008-10-31 20:09 發表

你又信咩?

賺到錢我一早發左啦

講到似曾曾   唔識既可能會信

但係18歲果年仲好似同你打完機冇耐

無奶油搵到桶金都唔拎比我睇威下嫁..

作者: 無劍刀客    時間: 2008-10-31 20:55

估唔到達哥比人起底
作者: LOk駱    時間: 2008-10-31 21:02

雷達係勁啵!!!

不過段字睇落有D好笑XDDD

作者: 雷達    時間: 2008-10-31 23:00

QUOTE:
原帖由 scorpiofai 於 2008-10-31 20:22 發表

講到似曾曾   唔識既可能會信

但係18歲果年仲好似同你打完機冇耐

無奶油搵 ...

傻啦~~人既野~~人云亦云

作者: 彭彭    時間: 2008-11-1 01:16

哈,果個論壇d人真係搞野...:029:
作者: 雷達    時間: 2008-11-1 07:21

以前係個到搵食~~但係自從個論壇唔比中人登記就無囉
作者: 無劍刀客    時間: 2008-11-1 19:32

結論:達哥係網絡界已聞名
作者: 雷達    時間: 2008-11-1 20:02

一早整笑談廣東話個陣都出左名啦

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0