標題: 今年多災多難,所有天災人禍,全與『8』有關 [打印本頁]

作者: 86    時間: 2008-5-22 14:34     標題: 今年多災多難,所有天災人禍,全與『8』有關

今年多災多難,所有天災人禍,全與『8』有關

1月25日 (1+2+5=8)  

中國雪災 (有說法話落雪應在1月7日開始,1+7也是8)

3月14日 (3+1+4=8)  

西藏暴亂

4月28日

中國山東火車相撞

5月1日,農曆初26 (2+6=8)

西貢車禍,死亡數字18人

5月3日 (5+3=8)

緬甸風災

5月12日 (5+1+2=8),農曆初8

四川8級地震,發生時間是下午2時28分,(如果將2小時28分鐘換算做秒,則等於8880秒;但不確定地震在幾多秒發生,但肯定在28分內1至10秒發生,歷時約一分鐘,有幾秒誤差!假設地震發生在下午2時28分8秒,換算做秒則最終算出驚人的結果:2時28分8秒=8888秒),亦是距離奧運88日,『四川』兩字的總筆劃數亦是8劃,地震後,汶川8個鎮幾乎都已夷平,8成人罹難,地震震央汶川係北緯 31,東經103 (3+1+1+0+3 = 8),如果拎準些,去到三個小數位,北緯31.099,東經103.279 (3+1+0+9+9+1+0+3+2+7+9 = 44 and then 4+4 = 8)

北京奧運會在08年8月8日8時舉行,那天是農曆初8,北京奧運開幕前88天(那天又是初8)的一個下午第8888秒發生四川大地震!唔知到時會唔會又有甚麼事情發生?

作者: LOk駱    時間: 2008-5-22 14:48

不太相信 數字遊戲
作者: 86    時間: 2008-5-22 15:20

我都唔希望會發生D咩~!!
作者: LOk駱    時間: 2008-5-22 16:38

講真...我覺得d人老作囉

如果拎準些,去到三個小數位,北緯31.099,東經103.279 (3+1+0+9+9+1+0+3+2+7+9 = 44 and then 4+4 = 8)

咁點解要係3位小數?唔可以係四位...5位呢?

如果將2小時28分鐘換算做秒,則等於8880秒;但不確定地震在幾多秒發生,但肯定在28分內1至10秒發生,歷時約一分鐘,有幾秒誤差!假設地震發生在下午2時28分8秒,換算做秒則最終算出驚人的結果:2時28分8秒=8888秒),亦是距離奧運88日

↑依一後入面 如果要訐得咁準 又係唔係88日呢?

佢要計得咁準 咁又點會係88日 應該係87日+多21小時32分添

如果再準d係開幕時間 咁就係88日再+多幾個鐘

咁又點計呢?

仲有428果個點解又唔加呢?

個個都加 淨係佢唔加 就係要特顯佢入面已經有8字!?

四川8級地震 咁地震烈度呢?點解又唔講呀?

咁都好唔公式化姐 一d加一d唔加

根本就係數字遊戲 抽晒d有8字的出黎 其他無8的就唔要 就算係8字特別多都唔代表咩姐

唔好話同0有關 幾多萬幾多千果d大把0字啦 我唔信d0頭多唔過d 8字

同玩啤牌果個game一樣(唔記得叫咩名- -" 要將手上d牌用加減乘除到一個特定數字的)

d人講得就講不負責任

P.S.不是說86 而是說一開始整依個post出黎果個人

作者: ♂隻愛你♀楓仔    時間: 2008-6-16 19:19

甘岩咋- - 奧運唔好有事牙@@ 中國會損失好大嫁=.=
作者: fireangel    時間: 2008-6-21 12:37

加上有人CHECK過‥‥

一開始講果幾單野

係個日期既幾日前已經發生

吾係果日先開始‥‥

所以根本就係老吹

QUOTE:

♥♥♥♥♥志田未來ちゃんはとても可愛いですね♥♥♥♥♥

作者: 惡人一個    時間: 2008-10-6 09:45

奧運過左囉- - 都冇事........

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0