標題: KFC賣緊既雞原來唔係雞,你知唔知?{轉 [打印本頁]

作者: 烽少    時間: 2008-3-20 03:53     標題: KFC賣緊既雞原來唔係雞,你知唔知?{轉

呢隻野係由KCF將雞基因改做出黎o既生物,佢係比雞大隻強壯多肉,食落好食D
佢一生出黎到成長都係冇毛,可以減少加工程序,有助減少加工成本
呢隻野o既工程研究的model number 叫:Animal 57
好多論文質疑過嚴格黎講呢隻野唔係雞,當地政府已經知會KFC唔應該話自己賣雞
唔可以o係Menu上面話係雞,只可以話係賣緊類似雞o既生物d肉,

其中一個article :
http://www.geo-pie.cornell.edu/media/kfc.html

你地食咁耐KCF 知唔知道自己食緊D乜野,就係比KFC昆左,食左咁耐Animal 57
消費者有權知道自己係食緊乜野,快D話比所有人知KCF賣緊o既唔係雞,
係由KFC製造出黎光脫脫既生化肉團Animal 57

你地諗下KFC製造呢隻怪胎出黎過程中,果D失敗品幾慘幾嘔心,
可能有D企唔起,有D冇頭,有d個胃生o係出面,有D血淋淋,有D冇5官
真係愈諗愈想嘔,好似 BIO HAZARD 咁:bad:
睇完之後你地仲敢唔敢食佢 ?

老實講,隻野真係幾核突

唸唸下,都係小食為妙

附件: Genetical%20Modified%20Chicken_01.jpg (2008-3-20 03:54, 19.74 K) / 該附件被下載次數 2
作者: 無劍刀客    時間: 2008-3-20 16:41

無食好耐,係Kfc做過一排之後知道入面d野,除左雞仲有好多野都好Dirty,唔敢再食
作者: gundamken    時間: 2008-3-20 17:25

真定假呀?
作者: 烽少    時間: 2008-3-20 22:40

回復 #2 無劍刀客 的帖子 其實係咪間間快餐都咁污糟,感覺上m記,大家樂果d都係咁... 回復 #3 gundamken 的帖子 網上d人話真lo... 真唔真都係自己決定
作者: ronald02    時間: 2008-3-21 09:46

我之前聽過! 不過都thx!!
作者: 無劍刀客    時間: 2008-3-21 12:52

QUOTE:
原帖由 烽少 於 2008-3-20 22:40 發表回復 #2 無劍刀客 的帖子其實係咪間間快餐都咁污糟,感覺上m記,大家樂果d都係咁... 回復 #3 gundamken 的帖子網上d人話真lo... 真唔真都係自己決定

KFC唔好食粟米,就咁搵d熱水整熟,d水唔記得左要整幾多次先會換,整熱果個機器我直情未見過佢話要洗,姐係每次換水就算,之後包粟米果d紙佢放果d地方都唔多Clean...有時仲會係d發臭左既水度Tim...

雞依d跌左落地就囉返上黎加d粉就整返落去炸...

入面黎講真係幾Dirty....

作者: Shun    時間: 2008-3-23 00:36

QUOTE:
原帖由 無劍刀客 於 2008-3-21 12:52 發表

KFC唔好食粟米,就咁搵d熱水整熟,d水唔記得左要整幾多次先會換,整熱果個機器我直情未見過佢話要洗,姐係每次換水就算,之後包粟米果d紙佢放果d地方都唔多Clean...有時仲會係d發臭左 ...

我上年做大快活 情況雖然無咁嚴重  

但係 趺左落地既食物 老闆都會教我 放落油炸10秒左右再出去 -.-

不過我都係第一次知道 KFC d雞係假 -.- 

thank for your share

作者: 無劍刀客    時間: 2008-3-23 15:31

QUOTE:
原帖由 Shun 於 2008-3-23 00:36 發表

我上年做大快活 情況雖然無咁嚴重 " border=0 smilieid="63"> 

...

老實講,邊有咁多雞呀

大佬日日炸咁多,一隻雞都係二隻雞翼,真係每日殺百幾雞比你去燒雞翼喇wo

作者: 彭彭    時間: 2008-3-23 16:52

喱d....''生物''成本平d咩......搵d咁ge野黎搞??我就真係唔多信佢會搞d咁ge多喇=.=
作者: 烽少    時間: 2008-3-23 23:23

QUOTE:
原帖由 彭彭 於 2008-3-23 16:52 發表喱d....''生物''成本平d咩......搵d咁ge野黎搞我就真係唔多信佢會搞d咁ge多喇

我唸整一班,佢地自己生生生掛-.-
作者: 惡人一個    時間: 2008-4-26 22:04

唔信..唔信...

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0