標題: [ps2] biohazard4 集中討論區 [打印本頁]

作者: 烽少    時間: 2007-8-10 23:24     標題: [ps2] biohazard4 集中討論區

有無朋友有玩呢隻game架?

有咩都可以講下,唔一定4ge,其他集數都得

故事:
1998年……

位於美國中西部的小鎮拉昆市因為國際企業UMBRELLA所開發的T病毒外洩而滅亡。美國政府為了避免T病毒蔓延開來,因此展開了一項名為滅菌作戰的計劃->那就是以導彈將拉昆市摧毀

6年之後的2004年,曾經經歷過拉昆市的生物災害事件的新丁警員->LEON.S.KENNEDY接到了一項保護總統女兒的重大任務,因此出發到了南美洲

然而,他卻不知道,等待著他的是一群喪失了人類心智的瘋狂暴民……
自從1998年美國中西部的小鎮RACCOON CITY因為T-VIRUS的外泄而毀滅以來,以及同年於ROCKFORT ISLAND和南極基地發生的相同事件。導致國際企業UMBRELLA INC.被合眾國政府查封,除了有關的人士被逮捕之外,也間接的令到UMBRELLA各分部陷入群龍無首的毀滅狀態。

雖然封殺UMBRELLA的行動獲得成功,但是UMBRELLA INC.的創辦人OZWORLD.E.SPENCER卻逃去無蹤。在RACCOON CITY事件的6年之後,也就是2004年,隸屬美國中央情報局的LEON.S.KENNEDY卻突然接到擔當總統女兒保鑣的任務,然而正式任務前總統的女兒卻被他人所綁架。為了救回總統的女兒,LEON潛入了南美洲的某個地區,而LEON在該處所看到的,卻是已經陷入瘋狂的暴徒村民的聚集之地。經過LEON的調查之後,他毅然發現此處就是導致RACCOON CITY毀滅的T-VIRUS的發源地,而LEON的首要任務除了救回總統女兒之外,還要想辦法活著離開這個惡夢之地。
作者: 無劍刀客    時間: 2007-8-11 12:53

死...我玩過Wii果隻版本一陣...行到去條村度發現殺極都仲有= ="
作者: 烽少    時間: 2007-8-11 16:45

果度要殺一段時間等個鍾響d村民就會走晒

你係果度有無引個電鋸男出黎-.-
作者: 無劍刀客    時間: 2007-8-11 17:48

QUOTE:
原帖由 烽少 於 2007-8-11 16:45 發表
果度要殺一段時間等個鍾響d村民就會走晒

你係果度有無引個電鋸男出黎-.-

無呀,但係等佢地埋身爆頭好鬼好玩...."
用Wii真係動感好多...a"a
作者: 烽少    時間: 2007-8-11 19:02

QUOTE:
原帖由 無劍刀客 於 2007-8-11 17:48 發表

無呀,但係等佢地埋身爆頭好鬼好玩...."
用Wii真係動感好多...a"a

wii果隻我未玩過...不過點控制呀:030:
好似玩搶game咁瞄準?
作者: gundamken    時間: 2007-8-11 20:59

好恐怖,唔錦玩
作者: 無劍刀客    時間: 2007-8-11 22:54

QUOTE:
原帖由 烽少 於 2007-8-11 19:02 發表

wii果隻我未玩過...不過點控制呀:030:
好似玩搶game咁瞄準?

唔係既...
作者: 烽少    時間: 2007-8-12 15:15

QUOTE:
原帖由 gundamken 於 2007-8-11 20:59 發表
好恐怖,唔錦玩

咁多集都覺得恐怖-.-?第4唔係幾恐怖ja wo..
作者: gundamken    時間: 2007-8-12 15:44

係咩...
作者: 無劍刀客    時間: 2007-8-12 16:23

QUOTE:
原帖由 烽少 於 2007-8-12 15:15 發表

咁多集都覺得恐怖-.-?第4唔係幾恐怖ja wo..

第4集...碎料= =
作者: 烽少    時間: 2007-8-13 16:47

都係ps第1集同第2恐怖d..
作者: 無劍刀客    時間: 2007-8-18 03:17

QUOTE:
原帖由 烽少 於 2007-8-13 16:47 發表
都係ps第1集同第2恐怖d..

果陣第一集,仲記得係小六係SS度玩,果陣同我一個fd玩,嘩,玩男主角,一開始得把刀,唔知頭唔知路...去左一個轉角位...佢竟然Load出Cg...一隻喪屍回頭望,果時嚇到我...."我同我fd都嚇到= ="

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0