標題: 利物浦既決定..... [打印本頁]

作者: kevinchow    時間: 2007-7-8 22:02     標題: 利物浦既決定.....

足球-馬德里競技與利物浦互換路易斯加西亞及托雷斯 (路透社) 07月 03日 星期二 07:46PM 路透馬德里7月3日電---西甲球隊馬德里競技([url=]馬德里體育會    [/url])周二宣布,他們已經從英超勁旅[url=]利物浦    [/url]簽下了中場球員路易斯加西亞(L.加西亞)。
馬德里競技稱已經與這位29歲的舊將簽下三年合約,但並未透露轉會費金額。不過[url=]西班牙    [/url]媒體稱,他們將為其支付400萬歐元(545萬[url=]美元    [/url])。

路易斯加西亞曾在2002-03賽季效力馬德里競技,之後加盟豪門巴塞羅那([url=]巴塞隆拿    [/url]),隨即在2004年8月以900萬歐元(1,225萬美元)身價投奔利物浦。

與此同時,該隊的頭號射手、西班牙國腳托雷斯(托里斯)預計將反其道而行之,前往利物浦。據報他已經前往利物浦進行體檢,然後將以3,600萬歐元的高價轉會。
其實如果我係利物浦
我一定留低路易斯加西亞
轉會費竟然差成9倍........
作者: 無劍刀客    時間: 2007-7-9 00:43

路爾斯加西亞唔岩打英超...留佢係度都無咩用,如果淨係留黎打歐聯,但係聯賽無法贏返,有咩用?如果你睇返路爾斯加西亞依幾年,其實上陣機會真係唔太多,好多時都係下半場中段先出黎,加上06-07球季聯賽盃對阿仙奴果陣又受重傷,踢唔踢得返佢本身既質素又係一回事,因為利記重傷親都好少打得返本身既質素...反而托利斯正係紅軍依幾年最需要既野,因為真係無個一級/一流射手係度,唔通你靠古治依個做二傳仲多過打正前,定係高治打後備多過正選,還是新黎既禾朗連擔大旗?
雖然我好鍾意路爾斯加西亞,不過如果放走左換黎一個穩定入球源既前鋒我又唔介意,有利無害,就算路爾斯加西亞係前場多面手都係咁話

作者: marcoyu4040    時間: 2007-7-12 13:45

路易斯加西亞係利記踢盃賽就成日入波.,
聯賽就一d都唔得..
托利斯把握力好,而且夠後生,
慢慢進步

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0