標題: 花的枝數有不同的意思 [打印本頁]

作者: yung愛細so    時間: 2007-5-25 17:55     標題: 花的枝數有不同的意思

當 大 家 收 到 一 束 鮮 花 的 時 候 , 可 能 會 無 意 中 數 數 花 的 數 量 , 其 實 花 的
數 目 可 能 以 經 表 達 了 對 方 的 心 意 , 例 如 當 您 收 到 1 2 枝 花 是 什 麼 意 思 呢
? 收 到 3 枝 花 又 是 什 麼 意 思 呢 ? 快 快 對 照 下 表 查 出 答 案 啦 。

1 朵     情有獨鍾          2 朵     你儂我儂       3 朵     我愛你  
4 朵     山盟海誓          5 朵     無怨無悔       6 朵     一切順利  
7 朵     祝你幸福          8 朵     請原諒我       9 朵     長相廝守
1 0 朵   完美的你        1 1 朵     一心一意     1 2 朵     心心相印  
1 3 朵   暗戀            1 7 朵     好聚好散     2 0 朵     兩情相悅
2 1 朵   我的最愛        2 2 朵     雙雙對對     2 4 朵     思思念念  
3 0 朵   無言的愛        3 3 朵     三生三世     3 6 朵     我心屬於你  
4 4 朵   至死不渝        5 0 朵     無怨的愛     5 6 朵     吾愛  
5 7 朵   吾愛吾妻        6 6 朵     真愛不變     7 7 朵     相逢有緣  
8 8 朵   用心彌補        9 9 朵     天長地久   1 0 0 朵     百年好合  
1 0 1 朵 唯一的愛      1 0 8 朵     嫁給我吧   3 6 5 朵   天天想你  
9 9 9 朵 無盡的愛    1 0 0 1 朵     忠貞的愛
作者: LOk駱    時間: 2007-5-25 23:32

係唔係對咩人都得架!?
如果係嘅...我會送好多次13枝...
作者: yung愛細so    時間: 2007-5-27 20:07

QUOTE:
原帖由 LOk駱 於 2007-5-25 23:32 發表
係唔係對咩人都得架!?
如果係嘅...我會送好多次13枝...

嘩.....原來你................:057:
我都唔知得唔得呀....~都冇人送過俾我.....:Q
作者: kevinchow    時間: 2007-5-27 21:30

對唔住係幾多枝?
作者: LOk駱    時間: 2007-5-27 22:01

QUOTE:
原帖由 yung愛細so 於 2007-5-27 20:07 發表

嘩.....原來你................:057:
我都唔知得唔得呀....~都冇人送過俾我.....:Q

sor...係我打錯左- -"""
我係想話17枝(唔係情人先好聚好散的-﹏-"")
作者: 777888999    時間: 2007-5-31 19:30

咁全部咪好貴

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0