標題: Blog 人 話 : 女 孩 罵 男 生   各 地 大 不 同 [打印本頁]

作者: Petercck    時間: 2007-3-17 17:55     標題: Blog 人 話 : 女 孩 罵 男 生   各 地 大 不 同

「 我 柔 死 你 ! 我 愛 你 ! 我 嗲 死 你 ! 」 一 方 水 養 一 方 人 , 中 國 各 地 女 孩 性 格 各 具 特 點 , 連 罵 男 生 的 口 頭 禪 也 大 不 相 同 。
網民 sh19782007 在 網 易 論 壇 發 貼 「 中 國 各 地 女 孩 是 怎 麼 罵 男 孩 的 」 ( http://bbs4.news.163.com/city/741326,2.html ) , 羅 列 近 20 個 省 市 地 區 的 女生 罵 人 精 句 , 讓 網 民 補 充 或 改 正 。
上 述 三 句 分 別 是 浙 江 、 重 慶 和 上 海 女 生 罵人 用 句 , 應 是 最 讓 男 生 受 落 的 。 多 情 的 湖 南 女 孩 喜 歡 用 「 我 辣 死 你 。 」 廣 東 女 孩 話「 我 憎 死 你 ! 」 咁 你 又 估 「 我 毒 死 你 ! 我 閹 了 你 ! 我 用 馬 奶 泡 死 你 ! 」 又 是 哪 地 方 女 孩 講 的 ?

北 京 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
東 北 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
廣 東 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
湖 北 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
徐 州 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
四 川 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
廣 西 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
雲 南 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
海 南 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
福 建 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
新 疆 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
蒙 古 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
蘇 州 女 孩 : **** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****

作者: poo2hk    時間: 2007-3-17 17:59

第一個yeah 唔係咁正呀
作者: LOk駱    時間: 2007-3-17 18:20

會有幾唔同!?!?
作者: 田徑o靚妹    時間: 2007-3-17 18:29

比我睇睇↗↙
作者: Freedom    時間: 2007-3-17 22:49

咁得意~ 咁就睇睇啦
作者: cvhnfk    時間: 2007-3-18 05:38

ng G is mut lei?
作者: chohkking    時間: 2007-3-18 08:29

睇下先 -.-""~
作者: 小云子    時間: 2007-3-18 12:19

之前果個係分國家,而+分埋地區:funk:
作者: xxapor    時間: 2007-3-18 13:19

cc cc:051:
作者: Shun    時間: 2007-3-18 14:47

see see
作者: ★☆安☆★    時間: 2007-3-18 19:30

☆睇下先~
作者: 敏儿    時間: 2007-3-18 19:59

pinjam tengok...
作者: kevinchow    時間: 2007-3-20 21:37

唔會太粗俗掛
作者: eggegg    時間: 2007-5-31 16:45

有咩唔同呀??
作者: 茜c    時間: 2007-7-5 15:39

有咩唔同牙?
作者: lolo    時間: 2007-7-5 19:11

睇睇........好似好正......
作者: gundamken    時間: 2007-7-7 15:45

see see下AoA :069:
作者: wailong    時間: 2007-7-8 16:34

睇過~~~~~~~~
作者: yung愛細so    時間: 2007-7-8 20:05

下....咁有趣?!
作者: 阿棋killer    時間: 2007-7-17 11:21

what that I want to know
作者: bigblokhk    時間: 2007-7-18 23:18

how how??

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0