標題: 勁搞笑!2006年內地高考作文32強句 [打印本頁]

作者: yauhoiman1    時間: 2007-1-4 20:22     標題: 勁搞笑!2006年內地高考作文32強句

1、儘管司馬遷多次遭受宮刑,但他忍受住一次又一次的痛苦,還是以頑強的毅力寫出了偉大的《史記》。   【評論︰一次又一次?司馬爺爺唔通你個細佬會春風吹又生?】

2、我的爸爸就像親人一樣愛我。
  【評論︰唔通您阿爸係垃圾筒度撿你返o黎既?】

3、太陽離我們越來越近,像一個金黃的油餅。
    【評論︰呢位同學……你係未食早餐就o黎考試?可憐啊∼∼MOMO】

4、周總理的願景是國家的富強獨立,在他心裡只有四個大字︰為人民服務﹗
  【評論︰或者你o既中文老師會原諒你,但你o既數學老師一定唔會原諒你﹗】

5、我希望有一條健康的雙腿,一個智慧的大腦,……
  【評論︰同4】

6、有一種自卑叫自信,有一種跌倒叫爬起。
  【評論︰呢位同學係新時代既蘇格拉底】

7、沒有自尊的脖子,無法支撐自信的頭顱。
  【評論︰我想知道點樣o既脖子先叫做“有自尊的脖子”﹗】

8、沒有背景,就奔前景。
  【評論︰真係唔知講乜野,細心諗下似乎有d針砭時弊o既意思……但再諗又唔知佢確切要講d乜……唔通只係為左押韻?﹗】

9、眼睛為什麼長在兩邊,因為它是用來向前看的。
  【評論︰同學你d邏輯超越左我o既理性範圍之外……】

10、人生就像一杯白開水,平平淡淡的;但又像一杯加了糖的白開水,甜甜的;也像一杯加了鹽的白開水,咸咸的。
  【評論︰咁……呢杯仲係白開水嗎?﹗】

**** 本內容跟帖回復才可瀏覽 *****
:057: 超正:057:
作者: ~'ViTo'~    時間: 2007-1-4 20:25

頭十句已經好正~THX!:lol
作者: lolo    時間: 2007-1-4 21:29

see see
作者: Petercck    時間: 2007-1-4 21:46

最好笑係D評論
作者: p12961    時間: 2007-1-5 11:13

仆勁白痴好笑!! !! !! :lol :lol :lol :lol :lol
作者: fireangel    時間: 2007-1-5 16:53

睇埋其餘22句‥‥
作者: CCyrus    時間: 2007-1-5 20:42

thx a lot
作者: eggegg    時間: 2007-1-5 22:05

好想知係咩~
作者: marcoyu4040    時間: 2007-1-5 22:27

好無奈
超串嘴
o哂
作者: helenwong    時間: 2007-1-13 18:06

d評價仲好小wow:047: :051: :050:
作者: ★☆安☆★    時間: 2007-1-14 11:25

笑死我la~
作者: hkhkh    時間: 2007-1-20 14:22

:040: :040: :040: :040: :040:
作者: 61294533    時間: 2008-7-26 19:13

唔錯唔錯好正:057:
作者: 乂皓乂    時間: 2008-8-22 11:56

3句好似gag......
作者: 惡人一個    時間: 2008-9-3 09:36

笑爆- -睇睇@@AoA
作者: jutin    時間: 2008-9-4 16:28

so funny!!!:lol :lol :lol
作者: 死仔軒    時間: 2008-9-7 20:20

GD!勁好笑LO
加油!

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0