標題: 唔好見廟就拜唷∼! [打印本頁]

作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-1 09:16     標題: 唔好見廟就拜唷∼!

相信大家出街果陣,間唔中都會見到有d屋型既廟仔嫁啦...唔知有冇人未見過呢= =||??
不過見過或者未見過唔緊要∼我都係問下嫁喳...

大家有冇聽過入屋叫人,入廟拜神e樣野呢?如果你地係入一d大型既廟,好似黃大仙呢d咁既廟,當然要拜下啦∼但係..如果你地o係街到見到有好多小屋型既廟仔,就唔好拜啦...
本人有個fd有咁既經驗.....

果陣我個fd同某人去街,行過某地方,見到有好多小屋咁既物體,就走去睇下係咩啦∼點知一睇..就見到原來係一d小屋型既廟,咁佢就拜下啦∼拜完之後,佢就同某人走啦∼跟住之後即日晚上..發生左一d野...就係唔知點解佢成班都覺得涼涼地∼佢以為自己病左或者個窗開得太大啦,就走去關左個窗啦...去訓覺...
到第2日..我個fd唔知點解又去返果到...不過果陣已經係差唔多晚上啦..佢又係咁..拜下果d廟..點知怪事出現啦...佢返到屋企,覺得好似有d樣跟住佢咁(我個fd睇唔到鬼),佢以為係錯覺啦∼跟住佢就去沖涼訓覺啦...當佢訓著果陣,佢見到個女仔,著住件紅色衫,都幾靚女下嫁(我都係e照我個fd所講打落去= =||),個女仔仲同我個fd講...我要成世都跟住你,直到你同我結婚為止,唔準有第2個...

以上呢d..都係我個fd體驗到既野...如果你想甩左果隻野..就係要同果隻野結婚..因為呢d係厲鬼...你唔咁做,佢會成位跟住你...如果你比佢知道你有女朋友,佢就會搞住你女朋友...大家,尤其係男性....記住唔好見廟就拜啦...如果唔係...後果自負...

p.s.其實果d好似屋型既廟仔,係比一d孤魂野鬼住既...尤其係果d冇家可歸既女鬼...大家記住唔好亂咁拜呀...

[ Last edited by kisskisskiss on 2005-4-2 at 09:03 ]
作者: 烽少    時間: 2005-4-2 00:10

佢見到個女仔,著住件紅色衫,都幾靚女下嫁
鬼會好靚ge咩?仲以為d鬼周身都係綠光ge tim....仲有..
同佢結婚會點?

[ Last edited by 烽少 on 2005-4-2 at 00:12 ]
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-2 09:01

同個女鬼結完婚咪走囉∼∼
跟住去投胎嫁啦∼
作者: 烽少    時間: 2005-4-2 11:15

QUOTE:
Originally posted by kisskisskiss at 2005-4-2 09:01 AM:
同個女鬼結完婚咪走囉∼∼
跟住去投胎嫁啦∼

咁同佢結婚咪得囉~橫掂佢結完都走ge
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-2 11:21

但係你要小心唷...同佢結完婚...有d女鬼唔肯走嫁...
到時你比佢知道你有新歡,真係好ma煩嫁∼
作者: BRiAN♀    時間: 2005-4-5 13:21

嘩...
咁真係唔知邊d先拜得邊d唔得 wo !!!
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-5 15:32

仲之,你地見到街邊有好多好細個既屋型廟仔就唔好拜,你拜左會野女鬼返屋企~
你可以拜果d,咪姐係黃大仙呀~車公廟呀~呢d囉~
仲有~祠堂都拜得~
作者: 小云子    時間: 2005-4-5 18:08

QUOTE:
Originally posted by kisskisskiss at 2005-4-1 09:16 AM:
相信大家出街果陣,間唔中都會見到有d屋型既廟仔嫁啦...唔知有冇人未見過呢= =||??
不過見過或者未見過唔緊要∼我都係問下嫁喳...

大家有冇聽過入屋叫人,入廟拜神e樣野呢?如果你地係入一d ...

haha.有個令女鬼咁都幾好wo a_a
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-6 12:36

QUOTE:
Originally posted by 小云子 at 2005-4-5 06:08 PM:

haha.有個令女鬼咁都幾好wo a_a

如果真係有個令女鬼....你會好快跟埋佢一齊去嫁啦...
因為鬼緊得多你...你d陽氣好快冇..= =||
作者: 小云子    時間: 2005-4-6 16:49

咁我想問下你,陽間同陰間邊個好d先=.="人可以仲差個d鬼
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-8 13:26

好難講....
如果你接近d鬼太多,就會好易成日有病(姐係好似我咁...成日病..= =||)
如果你好少接觸到呢d野,咁你就多數冇事囉...
作者: 月。星夜Φ    時間: 2005-4-10 14:43

我可能陽氣多,無咩病痛,出世D時辰又係陽年陽月陽日陽時........
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-13 14:45

@@"咁....咁正~~~~~~咁我咪要痴多d去你到=___________=""
作者: *雅蒂斯*    時間: 2005-4-13 14:52

講真..我唔係大廟都唔會拜..
就算係大廟..我唔知入面個位係邊位神..我都唔會去拜囉!
作者: *雅蒂斯*    時間: 2005-4-13 14:53

QUOTE:
Originally posted by fred1986 at 2005-4-10 02:43 PM:
我可能陽氣多,無咩病痛,出世D時辰又係陽年陽月陽日陽時........

我出世既時間好陰架喎- -
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-14 19:15

其實...講真的...都係睇時運高定時運低嫁姐.....
作者: *雅蒂斯*    時間: 2005-4-16 21:57

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-4-14 07:15 PM:
其實...講真的...都係睇時運高定時運低嫁姐.....

咁又係既..
你時運高咪冇事囉=.=
作者: JB    時間: 2005-4-17 11:20

點知係唔係時運高ar?
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-17 12:54

時運高,做咩都好順利,好似做咩都冇人阻到你咁,福星高照~
時運低,咪姐係做咩都格格不入咁,烏雲蓋頂,事事都唔順利,例如行出街比人用花盆頂中咁囉.....
作者: JB    時間: 2005-4-18 13:42

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-4-17 12:54 PM:
時運高,做咩都好順利,好似做咩都冇人阻到你咁,福星高照~
時運低,咪姐係做咩都格格不入咁,烏雲蓋頂,事事都唔順利,例如行出街比人用花盆頂中咁囉.....

下...
比人用花盆頂中sin係時運低
咁我日日都係時運高
ya~~
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-18 13:45

我都係打個例子比你睇姐.........
..........................
作者: JB    時間: 2005-4-18 15:34

o....................i..................c..........
咁有冇人係唔會有時運低?
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-18 15:57

每個人都會有嫁啦.....都係睇運數嫁姐.....
作者: JB    時間: 2005-4-18 19:30

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-4-18 03:57 PM:
每個人都會有嫁啦.....都係睇運數嫁姐.....

下...每個人都會有嫁...
我唔想會wo~~
點睇運數?
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-20 10:22

點解你問d野愈問愈難答既=_________=”””
點睇....好難講你聽嫁bor...= =||
作者: 〥迷戀ˇ熊貓∮    時間: 2005-4-20 13:02

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-4-20 10:22 AM:

你答到咁多野既=..="唔通你係 巫婆~~?
作者: JB    時間: 2005-4-20 13:20

QUOTE:
Originally posted by 【↗草莓*】 at 2005-4-20 10:22 AM:

我好想知多d e d野
作者: 豹    時間: 2005-4-21 12:53

嘩..............=-=
作者: 【↗草莓*】    時間: 2005-4-21 17:14

QUOTE:
Originally posted by 〥迷戀ˇ熊貓∮ at 2005-4-20 01:02 PM:

你答到咁多野既=..="唔通你係 巫婆~~?

舍咪...?巫婆........
巫婆呢2個字...好耐都冇人叫啦bor...= =||
家陣我係隻喵~~呵呵呵......

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0