標題: 有時真係唔明而家香港人係點既...... [打印本頁]

作者: 雷達    時間: 2006-7-13 10:37     標題: 有時真係唔明而家香港人係點既......

話明早兩日,出旺角拎野啦 上左車搵個位坐低無耐,架車就爆哂,要企啦 之後見到有個阿婆我諗都有8x歲啦,見佢行路都震震地,咪即起身比佢坐囉 個阿婆隔離扶佢個兩個人我諗係佢個仔,都成頭白哂,都無人肯讓個位比佢地 之後無耐,又有一個斷估都7x歲既阿婆上左車,竟然係無人肯讓個位比佢 個個都20幾歲到,一係扮睇唔到,一係扮訓,總之就照坐,個下勁想爆粗 大佬,企陣使死咩,我仲有成半個鐘都企啦......有D見到下兩個站落車都唔肯比個位個阿婆........要人地手震震咁企.......唔明而家係咩社會,咩香港人!
作者: 你3母    時間: 2006-7-13 10:40

-.-我搭車大多d見到d好老既阿婆同阿伯有大把位..佢地都唔坐..企係到!!!!!
作者: 雷達    時間: 2006-7-13 11:14

有D阿婆震到乜咁.....你比唔比佢坐?
作者: 你3母    時間: 2006-7-13 11:17

俾................
作者: 小云子    時間: 2006-7-13 11:43

QUOTE:
Originally posted by 雷達 at 2005/10/20 11:14: 有D阿婆震到乜咁.....你比唔比佢坐?

會比-.-" 講真,自己又吾係殘廢,企一陣有咩問題-.-" 弟時自己老左,企到震都想人地比個位我-.-
作者: 雷達    時間: 2006-7-13 12:01

QUOTE:
Originally posted by 小云子 at 2006-7-13 11:43 AM: 會比-.-" 講真,自己又吾係殘廢,企一陣有咩問題-.-" 弟時自己老左,企到震都想人地比個位我-.-

勁想爆粗鬧班友
作者: oscar31393    時間: 2006-7-13 14:53

有時我俾個7x歲的婆婆坐,佢唔肯架!!!
作者: tony5638945    時間: 2006-7-13 16:33

QUOTE:
Originally posted by 雷達 at 2006-7-13 12:01 PM: 勁想爆粗鬧班友

me too:011:
作者: 無劍刀客    時間: 2006-7-13 16:58

D人係咁架喇,你唔讓我點解要讓,就算你讓我都唔一定要讓,吹咩
作者: 傻仔雄    時間: 2006-7-13 18:31

我好真係地唔鬼讓位比人.....人地可能係拎左重既野.... 唔讓比佢佢咪死得>.<
作者: fireangel    時間: 2006-7-14 00:00

d人又係嘅... 我覺得佢地d心態就係怕魚...

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0