標題: 詳細巨商開雙視窗步驟 [打印本頁]

作者: @偉仔#    時間: 2005-3-29 15:31     標題: 詳細巨商開雙視窗步驟

詳細巨商開雙視窗步驟

使用步驟
(1)
C槽跟D槽都要有巨商資料夾唷
--->C槽灌好後把整個資料夾複製到D槽
ex:
C:\Program Files\Gamania\Gersang

D:\Gamania\Gersang

(2)
有兩個使用者(XP的功能)
--->控制台/使用者帳戶/新增使用者 名字自取^^
ex 名稱-巨商用
要加設密碼唷 不然後面不能開 剛剛試過

(3)
更改 登錄檔
更改登錄檔的做法是====>開始→執行→輸入regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JOYON\GERSANG
找到上述ㄉ資料夾
右邊有一個PATH
點2下進去 更改路徑
(A)原先的使用者 路徑已經設好了 所以不用更改嚕
(B)我們所以設的第2個使用者 EX 巨商用 則須做一次更改
步驟如下
開始/登出/登出/ 選單上選擇--巨商用
進入桌面後
同上面提過的方式 找到
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JOYON\GERSANG
更改"PATH"的路徑內容為 D:\Gamania\Gersang
即OK了
回到原先的第一個使用者
開始/登出/登出 畫面選單 選原先使用者
(4)
使用A使用者開巨商(即一般開巨商ㄉ方法)
回到桌面
然後在D:\Gamania\Gersang資料夾裡面
執行巨商程式的檔案(Gersang.exe)
按右鍵
選執行身份
然後選另一ㄍ使用者 (上例:即是選--巨商用) 填入密碼
這樣就會開出另一個巨商程式嚕

作者:  牙陵,    時間: 2005-3-29 17:02

唔明,,

好難咁
作者: 波子    時間: 2005-3-29 17:11

有個易d既方法..你要唔要丫= =?
作者: yukkwanf    時間: 2005-3-29 18:01

QUOTE:
Originally posted by 波子 at 2005-3-29 05:11 PM:

我要><
作者: 波子    時間: 2005-3-29 19:11

我將巨商安係D:\巨商
先開一個新用戶..要有密碼...
之後我桌面有個圖示係巨商既...係巨商個資料夾入面右鍵Gersang..再選傳送到桌面當作捷徑
咁樣桌面有兩個巨商...之後右鍵捷徑個個巨商..再選內容..佢有個地方俾你打字...
你係個句野後面打 -LF -VC
之後先開非捷徑巨商..入左去之後..就右鍵捷徑巨商...選執行身份...再打用戶同密碼就得架啦...

[ Last edited by 森魔 on 2005-4-25 at 18:47 ]
作者: @偉仔#    時間: 2005-3-29 22:57

QUOTE:
Originally posted by 波子 at 2005-3-29 05:11 PM:

你post上來啦
作者: 波子    時間: 2005-3-29 23:07

我個個方法同你差唔多..不過簡單少少同省位d-v-"
作者: szehoho    時間: 2005-3-31 13:02

感謝分享
作者: 豹    時間: 2005-4-15 21:32

=-=我唔明呀
作者: roy3338    時間: 2005-4-25 19:53

點解我唔得o既 !!
作者: roy3338    時間: 2005-5-13 13:06

方法以經不同  了!!

歡迎光臨 雷達部屋論壇 - 香港討論區 ! 電台資訊的論壇 (http://bbs.lritat.com/) Powered by Discuz! 5.0.0